10901-高二第二次學藝競試題庫(30)

全文

(1)

109 第一學期高中部二年級第二次學藝競試題庫

範圍:課本 L6,8。4500 單字;U37-38。句型;U8-9。雜誌 All+十月

1. Every year, millions of tourists visit Thailand in hopes of snapping a photo on the back of an elephant. It may even be one of the __(1)__ of their trip. __(2)__, a very dark side to this tourist attraction exists.

Elephants, all of __(3)__ are social creatures, prefer traveling in groups led by females. Trappers will often catch young elephants by drawing them away from their mothers and selling them to tour companies. There they may be confined to small cages and beaten with nails. Moreover, they must spend hours every day carrying tourists on their weak backs, which can cause painful injuries. __(4)__, many of them aren’t given enough food or water. __(5)__ rides on the backs of these elephants seems interesting. But now you know the real truth, isn’t it time we put a stop to such a cruel attraction?

(1) (A) economies (B) operators (C) highlights (D) gestures

(2) (A) Automatically (B) Unfortunately (C) Hopefully (D) Typically (3) (A) them (B) those (C) which (D) what

(4) (A) Worse still (B) For example (C) As well (D) Best of all (5) (A) Take (B) Taking (C) Took (D) Taken

2. A terrible tragedy tonight at LNN. Elephants in Thailand were found trapped in cages and starved at many places in the country for the elephant-riding tourism industry. These elephants, most of __(1)__ are taken away from their mothers at a young age, are often confined in small cages and beaten with metal rods. Sometimes they are even __(2)__ with sharp nails, too. This is all done to control them, and eventually, __(3)__ more money for tour companies. Despite their weak backs, many of these elephants are made __(4)__ tourists for hours a day. And __(5)__ the owners’ desire for profit, these animals may carry an

average of 13 million tourists a year. Worse yet is they are not given enough food or water. We ask that the next time you are traveling around Thailand, you avoid these tourist attractions.

(1) (A) them (B) those (C) what (D) which (2) (A) operated (B) struck (C) lured (D) adored

(3) (A) hold out (B) bring in (C) go about (D) account for (4) (A) carry (B) carrying (C) to carry (D) carried

(5) (A) instead of (B) away from (C) due to (D) aside from

3. For some parents, the birth of a second child can lead to fears about the two children becoming competitive. __(1)__ two siblings begin to grow up together that their parents learn whether hard feelings may emerge between them. __(2)__, competition between siblings can be healthy if the siblings maintain positive attitudes toward it. Let’s look at a famous example of healthy competition between two siblings whose love and respect for each other may cause you to __(3)__ tears.

Venus and Serena Williams are two of the biggest names in tennis. During their careers, these __(4)__ sisters have played against each other many times. However, despite the obvious tension their matches bring, they have always remained close friends. It’s likely that this friendship is a result of them having practiced together from a young age. This routine has likely enabled the gifted girls to view each other not as opponents* but rather as two

people __(5)__ each other to improve. In other words, their competitive spirit is fueled by their mutual admiration and love.

註:opponent 競爭對手

(1) (A) Not until (B) It is not until (C) Until (D) It is until (2) (A) Roughly (B) Finally (C) Fortunately (D) Regrettably (3) (A) hold out (B) choke back (C) turn into (D) depend on (4) (A) talented (B) bruised (C) numb (D) academic

(5) (A) always help (B) always helping (C) always helped (D) always helps

4. What do you think of when Egypt is mentioned? Is it the pyramids*, the Sphinx, or perhaps the Nile River? Whatever it is, cruelty to camels probably doesn’t come to mind. Although tourists find __(1)__ fun __(1)__ pictures on camels or ride them around Egypt’s famous sites, they don’t realize the hidden trauma* these animals may endure. They often receive __(2)__ treatment, such as being whipped with sticks or working in the fierce sun without food, water, or even shade. This type of torture __(3)__ many open wounds, which may go uncared for. Many animals are bought and sold at markets around the country. And once they are no longer useful, they are slaughtered for food. Animal rights organizations such as PETA have asked tourists not to support this trade; __(4)__, many of their calls have fallen on deaf ears. It’s high time __(5)__ we __(5)__ our foot down on this cruel form of tourism. Next time you visit Egypt, be sure to boycott* camel riding and other such tourist attractions.

註:pyramid 金字塔 trauma 創傷 boycott 拒絕參加(購買);杯葛 (1) (A) them; to take (B) it; to take (C) it; take (D) them; take

(2) (A) economic (B) tame (C) vulnerable (D) brutal

(3) (A) depends on (B) goes about (C) leads to (D) results from (4) (A) afterward (B) therefore (C) however (D) eventually (5) (A) for; to put (B) that; to put (C) for; put (D) that; put

5. Have you ever heard of orangutan boxing*? It’s a cruel type of sport in which

orangutans are dressed in shorts and boxing gloves and trained to __(1)__ one another in so-called “boxing matches.” __(2)__, what happens behind the scenes is truly depressing. Usually, these orangutans are snatched* as babies from the wild __(3)__ they can normally roam free. Then they are __(4)__ by trainers who may cage, beat, and starve them into

performing for an audience. They are forced to participate in these boxing matches every day, throwing kicks and punches for about thirty minutes at a time. The audience members, most of __(5)__ are unaware of the pain these orangutans go through, watch in pleasure and excitement. And many of them even believe that the orangutans are having fun, when in reality they may be suffering from cruel training practices. We should do something to put an end to this cruel, meaningless sport.

註:orangutan boxing 紅毛猩猩拳擊 snatch 搶走;奪走 (1) (A) attach (B) tame (C) strike (D) demand

(2) (A) Automatically (B) Hopefully (C) Typically (D) Unfortunately (3) (A) what (B) which (C) where (D) when

(4) (A) made ends meet (B) taken advantage of (C) accounted for (D) resulted from (5) (A) them (B) whom (C) which (D) those

(2)

6. There is just about a show for anything in Thailand—traditional dances, elephants, and now monkeys. Many people __(1)__ watching monkey shows but are unaware of the behind-the-scenes cruelty that takes place for these animals. The cruelty starts with the mothers, most of __(2)__ must watch their babies get tortured while chained to posts. Many of them are physically and mentally __(3)__ by being forced to jump through rings lined with knives or play with fire. Beatings regularly occur when these monkeys are trained, with their flesh __(4)__ constantly. And because they are taken away from their families at such a young age, they are lonely, stressed, and depressed. __(5)__ all of these factors, they often become mentally ill, circling around in their cages all the time, rocking back and forth, or even biting themselves and pulling their own hair. The suffering that these animals must go through isn’t worth any amount of entertainment or money. Therefore, let’s all work together to put a stop to this cruelty.

(1) (A) lead to (B) bring in (C) take pleasure in (D) take advantage of (2) (A) them (B) those (C) whom (D) which

(3) (A) tamed (B) abused (C) attached (D) lured (4) (A) been hit (B) being hit (C) be hit (D) is hit

(5) (A) Aside from (B) Away from (C) Instead of (D) Due to

7. Located on the east coast of the North Island of New Zealand is the Bay of Islands. Here people can enjoy sailing, fishing, and even swimming with bottlenose dolphins. __(1)__, things have recently changed. Tourists now have __(2)__ from swimming with these amazing creatures. The reason? They were having too much of an impact, __(3)__ changes in the dolphins’ resting and feeding habits.

Bottlenose dolphins are particularly __(4)__ to humans due to their preference for swimming near coastal regions. __(5)__, according to the Department of Conservation, the number of dolphins coming to the Bay of Islands has decreased by 66% since 1990. These dolphins, most of __(6)__ no longer visit the region, are down to a core* group of only 19. __(7)__, they have a 75% infant death rate—the highest in New Zealand and worldwide. In addition to the ban*, the Department of Conservation has mandated* that tour __(8)__ only interact with them for 20 minutes each time. And __(9)__ is permitted only during the

morning or afternoon in order to give the dolphins some rest. Efforts are being made to create a mammal sanctuary* here, but plans are still needed. It’s high time __(10)__ we __(10)__ how much our actions can affect wildlife. Shouldn’t we be doing more for these local inhabitants*?

註:core 核心 ban 禁止 mandate 命令;要求 mammal sanctuary 哺乳動物保護 區 inhabitant 棲息動物

(1) (A) Besides (B) Therefore (C) However (D) In the end

(2) (A) forbidden (B) been forbidding (C) been forbidden (D) forbade (3) (A) resulting from (B) leading to (C) going about (D) accounting for (4) (A) vulnerable (B) psychological (C) permanent (D) economical (5) (A) In fact (B) As a result (C) In no time (D) In contrast

(6) (A) them (B) whom (C) which (D) what

(7) (A) Best of all (B) For instance (C) To sum up (D) What’s more (8) (A) highlights (B) operators (C) economies (D) scratches (9) (A) visiting (B) visits (C) visit (D) visited

(10) (A) for; to realize (B) that; realized (C) that; to realize (D) for; realized

8. Santorini has long been recognized for its stunning sunsets, white architecture, and stone-lined alleys. Yet, against that backdrop*, animal activists* have been fighting for the donkeys which are believed to be __(1)__ in this area.

Donkeys have long been a part of Santorini’s __(2)__, relied on heavily for agriculture and transportation. __(3)__ changes in modern technology, their numbers have declined* by over 96% in the last 50 years, according to Athens University. With figures __(4)__ around 500,800 in 1955, there were only about 12,000 donkeys left in the country in 2015. And __(5)__ average, Santorini alone has about 2,000, making it one of the largest donkey populations in Greece.

Unfortunately, instead of being treasured, they are made __(6)__ hundreds of tourists up steep, dangerous cobblestone* paths every day. These donkeys, most of __(7)__ work 20 hours a day, are often given little food, water, or even shade to rest. __(8)__, they are often beaten if they don’t obey. And if they break down and can no longer __(9)__ any money, their owners might discard* them like some kind of tool. Isn’t it high time __(10)__ we __(10)__ this form of cruelty? Don’t these animals deserve more?

註:backdrop 背景 activist 積極分子 decline 減少 cobblestone 鵝卵石 discard 扔掉;抛棄

(1) (A) lured (B) abused (C) operated (D) attached

(2) (A) intelligence (B) obedience (C) economy (D) demand (3) (A) According to (B) In spite of (C) Due to (D) Aside from (4) (A) range (B) ranging (C) ranges (D) ranged

(5) (A) on (B) in (C) by (D) at

(6) (A) to drag (B) dragging (C) dragged (D) in dragging (7) (A) them (B) which (C) whom (D) those

(8) (A) Therefore (B) However (C) Worse still (D) For example (9) (A) bring in (B) go about (C) fall victim to (D) take advantage of (10) (A) that; stop (B) that; stopped (C) for; stop (D) for; to stop

9. Let’s face it—children don’t always get along. For many of us, __(1)__ we become parents __(1)__ we fully realize this fact. For instance, some siblings feel that they must compete with one another, and problems in their relationships often arise __(2)__. This competition may concern their __(3)__ and achievements or their parents’ attention. Luckily, several __(4)__ strategies can be employed* to promote friendlier relationships between your kids.

1. Treat your children as people __(5)__ are unique. For example, when buying gifts for them, try getting each of them something that appeals to their individual interests rather than buying the same gift for everyone.

2. Try to avoid talking about how your children differ in front of them. __(6)__, don’t use language that suggests you are comparing their abilities. When one child does something good, focus purely on expressing __(7)__ for his or her good performance.

3. __(8)__ your children to settle their own disputes: If you see them fighting, try not to get involved. If fortune __(9)__ you, they will be able to resolve their differences independently. Remember that conflicts between siblings may stem from __(10)__ competition

__(10)__ the suggestion of competition. By eliminating* any such suggestion, you can enable your children to be the best of friends.

(3)

(1) (A) it is until; that (B) it isn’t until; do (C) it is until; do (D) it isn’t until; that (2) (A) in response (B) in honor (C) in charge (D) in vain

(3) (A) flips (B) talents (C) mines (D) bruises (4) (A) proof (B) proving (C) proven (D) prove (5) (A) who (B) which (C) whom (D) whose

(6) (A) On the contrary (B) In the long run (C) At the same time (D) In comparison (7) (A) grief (B) appreciation (C) academy (D) devotion

(8) (A) Depend on (B) Choke back (C) Hold out (D) Keep off (9) (A) occurs to (B) smiles on (C) flashes on (D) comes across (10) (A) either; or (B) neither; nor (C) not; but (D) such; as

10. Albrecht Dürer’s famous drawing Praying Hands is thought to be a sketch of part of a much larger work. To be more specific, Praying Hands is also __(1)__ Study of the Hands of an Apostle. The term “apostle” refers to __(2)__ a follower of Jesus Christ __(2)__ an important Christian teacher in history.

The full image of Dürer’s apostle was the subject of an __(3)__ triptych. A triptych is a work of art __(4)__ three panels positioned next to one another. Dürer’s __(5)__ apostle appeared in the middle panel. The production of the triptych was ordered by a German merchant called Jakob Heller. __(6)__, the work was named the Heller Altarpiece. Dürer and another artist named Matthias Grünewald were hired to produce the painting. The artists’ work began in 1507; however, because this was such a large piece, __(7)__. Later, in 1615, long after Dürer had __(8)__ for himself, the middle panel containing his apostle was sold and replaced with a copy. __(9)__, the original middle panel was wiped out by fire in 1729. However, Dürer’s efforts were not __(10)__. Today, Praying Hands, believed to be a sketch of the hands of the apostle in the triptych, is on display at the Albertina Museum in Vienna, Austria.

(1) (A) known for (B) known as (C) known to (D) known by (2) (A) not; but (B) neither; nor (C) either; or (D) ×; but not (3) (A) academic (B) affordable (C) ambitious (D) unforgiving (4) (A) covering (B) to cover (C) covered (D) covers

(5) (A) prayed (B) prayer (C) pray (D) praying

(6) (A) In Heller’s honor (B) For Heller’s good (C) In Heller’s favor (D) In Heller’s opinion

(7) (A) it was not until 1509 that it finished (B) it was until 1509 that it finished (C) it was not until 1509 that it was finished (D) it was until 1509 that it was finished

(8) (A) made a name (B) done a favor (C) made a scene (D) made ends meet (9) (A) Incredibly (B) Undoubtedly (C) Unfortunately (D) Surprisingly (10) (A) in addition (B) in advance (C) in response (D) in vain

(4)

一、綜合測驗 1. (1)C (2)B (3)C (4)A (5)B 2. (1)D (2)B (3)B (4)C (5)C 3. (1)B (2)C (3)B (4)A (5)B 4. (1)B (2)D (3)C (4)C (5)D 5. (1)C (2)D (3)C (4)B (5)B 6. (1)C (2)D (3)B (4)B (5)D

7. (1)C (2)C (3)B (4)A (5)A (6)C (7)D (8)B (9)A (10)B 8. (1)B (2)C (3)C (4)B (5)A (6)A (7)B (8)C (9)A (10)B 9. (1)D (2)A (3)B (4)C (5)A (6)C (7)B (8)A (9)B (10)A 10. (1)B (2)C (3)C (4)A (5)D (6)A (7)C (8)A (9)C (10)D

(5)

U37 一、文意字彙

____________ 1. All three c es for the city mayor took part in the debate, each wishing to gain the trust of the citizens.

____________ 2. The boy a ted the position of his chair so that he could see the blackboard more clearly.

____________ 3. This board game requires a m m of four players. But if more people want to join, there can be as many as ten.

____________ 4. So far, scientists have not found a definite e n for how the universe was formed. ____________ 5. Since the movie came out, it has received many f e reviews from both critics and

audience.

二、選擇題

( ) 6. Williams is a successful tennis player, but she has all her free time in order to achieve this position.

(A) absorbed (B) emerged (C) negotiated (D) sacrificed

( ) 7. The plumber will come to the new dishwasher in the kitchen tomorrow.

(A) beam (B) glide (C) install (D) retain

( ) 8. John made an attempt to complete the difficult assignment on his own.

(A) absolute (B) earnest (C) magnetic (D) outstanding

( ) 9. Christmas is coming, and every shop on the street is putting up to create a holiday atmosphere.

(A) capacities (B) decorations (C) candidates (D) barriers

( ) 10. The road is under construction, so the workers put up a to stop people from going that way.

(A) barrier (B) context (C) funeral (D) peer

三、配合題

(A) abandon (B) largely (C) charity (D) disorder (E) realistic (F) peer 11. The characters in this animation look so that the audience almost believed they were actually

actors.

12. Never your pet animals in the wild. It is not only cruel to the animals, but also bad for the environment.

13. Mr. Wang is a kind and generous man who often donates money to .

14. The residents in this town are elderly people. The younger members of the family are usually working in other cities.

15. Wendy’s desk is in such a state of that she couldn’t even find her keys. She really has to tidy things up.

(A) imply (B) rainfall (C) genius (D) declared (E) harsh (F) fame 16. The whole family was excited when the doctor that our baby brother was fit enough to leave

hospital and come home.

17. Britney first rose to as a singer when she was seventeen years old. Her songs are popular among her fans all over the world now.

18. The boy is an artistic . He can sketch anything perfectly in a short time, and his paintings have won several awards.

19. Jeremy’s mother is quite to him. She often scolds him when his performance doesn’t meet her expectations.

20. As new studies , humans are probably the direct cause of global warming. All of our actions impact the natural world.

U38 一、文意字彙

____________ 1. Susan studies b y at university. She has always loved nature and animals. ____________ 2. Billy had such a wonderful time at his friend’s place that he was r t to leave and

go home.

____________ 3. The prince e red a beautiful girl in the forest and fell in love with her immediately, though they had never met before.

____________ 4. My grandmother has a secret r e for baking blueberry pies. They taste wonderful. ____________ 5. We’ve had c s rain ever since this morning. Therefore, we canceled the picnic and

stayed home to watch TV.

二、選擇題

( ) 6. My cat Fluffy loves it when I his ears gently. He keeps licking my hand to remind me not to stop.

(A) alert (B) polish (C) recall (D) scratch

( ) 7. Kelly earns a income. It is not much, but it is enough to support herself.

(A) moderate (B) numerous (C) portable (D) tough

( ) 8. The man admitted to his crime and kneeled down in court to beg the judge for .

(A) scenery (B) legend (C) fiction (D) mercy

( ) 9. Dorothy is a girl. She is always tripping on the rugs or knocking over glasses of water.

(A) clumsy (B) dense (C) manual (D) solar

( ) 10. The main character in the movie is by a young and talented actress. Most people thought that she did a good job.

(A) enclosed (B) retreated (C) portrayed (D) aroused

三、配合題

(A) accompanied (B) grateful (C) insurance (D) privilege (E) exposed (F) virus 11. John is for his mom because she always helps him through difficulties.

12. The famous movie star is worried that one day his secret family would be by the media. 13. The firefighter kindly the injured old woman to the hospital, giving her encouragement on

the way.

14. Many people believe that access to education should be a right, not a . Everyone should be able to get a good education.

15. The is dangerous and could spread very quickly. We must wear masks and wash our hands often to avoid getting infected.

(A) aggressive (B) delicate (C) circumstances (D) overcome (E) bond (F) fetch 16. The dogs have been trained to be toward strangers, but obedient to their master.

17. Though the problem seems so difficult and complicated, we must have faith that we’ll be able to it.

18. “Could you a glass of water for me, please?” the patient in the bed asked the nurse.

19. The parents warned their young child that under no should he let any stranger into the house when he is home alone.

20. The plant is very and must be kept in a greenhouse, where the temperature is warm and there are no strong winds.

數據

Updating...

參考文獻

Updating...