10901高一第一次期中考題庫 (1-2)

全文

(1)

一、綜合測驗 1. Dear Diary,

I can’t believe I’m starting my second year of high school tomorrow. Getting

everything ready tonight __(1)__ me of last year. I was so excited about my first day, and then I woke up with that zit __(2)__ on the tip of my nose. It’s hard to believe how upset I was. I even begged my mom to let me stay home! I really thought everyone was going to talk about my zit for __(3)__ of the day.

But do you know what? I was talking to Jane earlier today, and she didn’t remember me __(4)__ a zit at all! She was worried __(5)__ everyone was laughing at her shirt, so she didn’t notice anything else. But I never noticed her shirt because I was thinking about my zit. I guess we’re both too busy worrying about ourselves to notice others.

( )(1) (A) realizes (B) replies (C) reminds (D) ruins ( )(2) (A) ahead (B) past (C) once (D) right

( )(3) (A) the others (B) the moment (C) the rest (D) the part ( )(4) (A) having (B) had (C) have (D) has

( )(5) (A) what (B) that (C) which (D) whom

2. Sylvia woke up feeling very nervous, because today was going to be her first day of

high school. She looked in the mirror and saw something terrifying. There __(1)__ a huge red zit right on the tip of her nose! She tried to hide it with makeup, but it didn’t __(2)__. She was sure people were going to laugh and say mean things.

Actually, her day at school __(3)__, and no one said anything about the pimple. But __(4)__ the rest of the year, she was sure that people were laughing about it when she wasn’t around. In eleventh grade, she finally asked her classmates about it. Everyone said they didn’t remember __(5)__ about her that day! Then she began to understand that people only worry about their own appearance. Now, when Sylvia thinks back, it all just seems funny! The experience taught her not to worry so much about what other people think. ( )(1) (A) was (B) were (C) has (D) had

( )(2) (A) do (B) make (C) work (D) take

( )(3) (A) sounds good (B) looked fine (C) seems right (D) went well ( )(4) (A) to (B) for (C) over (D) with

( )(5) (A) anything embarrassed (B) embarrassed anything (C) anything embarrassing (D) embarrassing anything

3. I almost cried when I looked in the mirror on the morning of my very first day of high

school. I was hoping to __(1)__, but I had a giant zit. Was I really going to have to meet all my new classmates with this __(2)__ thing on my nose? I begged and begged, but my mom refused to let me stay home. She said no one would notice, but I believed __(3)__ everyone would stare. At school all day, I waited for someone to point __(4)__ my zit and laugh. To my surprise, nobody did.

The next year, at the start of eleventh grade, I asked my friend if she remembered my zit. “What zit?” she asked. “I was thinking about __(5)__ own ugly shirt all day and didn’t really notice anyone else.” Of course, I didn’t remember her shirt either.

( )(1) (A) roll up my sleeves (B) get off to a good start (C) make a face (D) tell the truth

( )(2) (A) depressed (B) fortunate (C) perfect (D) disgusting ( )(3) (A) that (B) what (C) who (D) which

( )(4) (A) by (B) for (C) at (D) in ( )(5) (A) my (B) mine (C) me (D) I

4. It was the night before my first day of high school. I made sure everything was ready

for the next day before bedtime. But the next morning when I looked in the mirror, I found there was a huge zit __(1)__ on the tip of my nose. It looked like mean little aliens landed their spaceship on my nose. I felt so __(2)__! I tried to hide the pimple, but __(3)__ worked. It really felt like __(4)__. How depressing it was! __(5)__, the day went quite well and nobody even said anything about my pimple. Still, for the __(6)__ of the year I was sure that people talked about it.

On the first day of eleventh __(7)__, I told my best friend that this year was going better already. She replied that she didn’t understand. I __(8)__ my nose and asked if she remembered my zit. She said “no” and asked if I remembered her ugly orange shirt. It made me realize that people only care about __(9)__ problems. They only remember their

embarrassing moments, not whether their friends did __(10)__. Now my zit story is just a funny memory.

( )(1) (A) close (B) very (C) right (D) exact

( )(2) (A) embarrass (B) embarrassing (C) embarrassed (D) embarrassment ( )(3) (A) something (B) nothing (C) everything (D) anything

( )(4) (A) the end of the world (B) on top of the world (C) watching the world go by (D) moving up in the world

( )(5) (A) Therefore (B) However (C) Besides (D) Moreover ( )(6) (A) last (B) some (C) other (D) rest

( )(7) (A) year (B) score (C) grade (D) rank

( )(8) (A) grabbed away (B) set off (C) scratched around (D) pointed at ( )(9) (A) theirs (B) their own (C) they (D) themselves

( )(10) (A) embarrassed anything (B) embarrassing nothing (C) something embarrassed (D) anything embarrassing

5. Sally decided she needed to make a big change in her life. It __(1)__ her heart, but she

knew she had to get rid of her smartphone. Of course, there were lots of good things about having it around. It __(2)__ answers to all kinds of questions. From the moment she woke up, she could always text her friends. She discovered new games, new friends, new music, and so much more.

However, there were also many bad things about always having her smartphone __(3)__ her side. She was often distracted as she checked it again and again for updates. Her grades were getting worse. She was often so busy __(4)__ her phone that she ignored the people around her.

Now, she wanted to __(5)__ more time __(5)__ the people she loved and stay focused on her schoolwork. It was time to say goodbye to her smartphone.

(2)

( )(2) (A) helped her find (B) helped her finding (C) made her to find (D) made her finding

( )(3) (A) in (B) by (C) with (D) to

( )(4) (A) to check (B) to check with (C) checking (D) check ( )(5) (A) take; on (B) take; from (C) spend; for (D) spend; with

6. Dear John,

This isn’t easy to say, but I’m leaving you. Our relationship has been good, but I’m __(1)__ it’s over. Leaving you __(2)__ my heart because we’ve had such good times together. When you’re around, I always have __(3)__ to do. I can ask you anything, and you help me __(4)__ the answer. You’ve also introduced me to so many different things.

Actually, things have been totally different __(5)__ you entered my life. After I wake up, I check you __(6)__ throughout the day. Maybe this __(7)__ romantic, but I can’t focus at school, and my grades are getting worse. Also, I always look at you and ignore everyone else. When my friends try to chat with me, I am too busy __(8)__ attention to you. What if they stop __(9)__ me out? I love that you are always by my side, but I seldom speak to my family.

Please don’t take this personally. You’re wonderful, and I will miss you! But now I need to focus on my studies and spend more time __(10)__ my friends. I hope you understand. For the last time, goodbye!

Sincerely, Sally

( )(1) (A) scared (B) terrified (C) afraid (D) frightened ( )(2) (A) break (B) breaks (C) breaking (D) broken ( )(3) (A) a lot of (B) little (C) anything (D) something ( )(4) (A) find (B) to finding (C) finds (D) found ( )(5) (A) although (B) unless (C) since (D) if

( )(6) (A) less and less (B) again and again (C) for a while (D) all of a sudden ( )(7) (A) hears (B) brings (C) allows (D) sounds

( )(8) (A) paying (B) to pay (C) not pay (D) for paying ( )(9) (A) to invite (B) and invite (C) inviting (D) invite ( )(10) (A) as (B) with (C) for (D) to

7. Hello. My name is Sally, and I want to talk to you about smartphones. __(1)__, I want

to warn you about them. Smartphones can be great tools that bring so __(2)__ into our lives. They bring us new information, new music, new friends, and more. With smartphones, we never have to worry about being bored.

However, one’s smartphone use can quickly get out of control. At first, you __(3)__ look at it. Maybe you just check Instagram or Facebook when you’re bored. But always being __(4)__ on social media or messaging apps can soon take over your life. After this __(5)__, your grades go down, and you stop talking to people. It becomes hard to put down the phone at all. If you are facing this situation, you might have to “break up” with your phone. Learn to live without it again.

( )(1) (A) In case (B) In detail (C) In addition (D) In fact ( )(2) (A) long (B) much (C) a lot (D) great

( )(3) (A) soon (B) recently (C) seldom (D) finally

( )(4) (A) disappointed (B) ignored (C) introduced (D) connected

( )(5) (A) has happened (B) is happening (C) will happen (D) had happened

8. Lisa woke up excited for her first day of high school. She rushed to the mirror to start

getting ready and __(1)__ a scream. There, on the tip of her nose, was a zit. It was so __(2)__! Everyone she was going to meet today would see it, and the whole school would know her __(3)__ “zit girl” forever. Lisa wanted to stay home __(4)__ a few days until the zit was gone, but her mother said no.

At school, no one seemed to care about her zit, but Lisa was sure they all saw it. It looked __(5)__ and bright red in the mirror. A year later, Lisa and her school friend were talking about their first day of school. Lisa asked, “Do you remember the zit I had?” But her friend didn’t remember it at all, and neither did anyone else.

( )(1) (A) made sure (B) gave up (C) looked for (D) let out ( )(2) (A) embarrassing (B) perfect (C) depressed (D) fortunate ( )(3) (A) to (B) as (C) for (D) by

( )(4) (A) with (B) since (C) from (D) for

( )(5) (A) like huge (B) hugely (C) huge (D) hugeness

9. Sally looked down at her smartphone. It was such an important part of her life. After

getting the phone, her life had become __(1)__ different. When she had a question—or even when she was just bored—she could always __(2)__ her phone. It was hard __(3)__ goodbye to the phone that had brought her so many new games, music, and friends. She had even begun to think of the phone itself as a friend.

Still, she knew that she had to stop __(4)__ it. The smartphone was taking over her life! With the phone in her hand all the time, she had begun to __(5)__ her friends and family. Her school performance and sleep were also getting worse. Sally sighed and turned the phone off, putting it deep in the back of her drawer. “Goodbye, my friend,” she thought. ( )(1) (A) totally (B) slowly (C) fortunately (D) finally

( )(2) (A) go through (B) look for (C) turn to (D) let out ( )(3) (A) to say (B) says (C) for saying (D) of saying ( )(4) (A) to use (B) using (C) by using (D) uses

( )(5) (A) respond (B) introduce (C) inspire (D) ignore

10.

According to psychologists*, smartphone addiction* is a real and growing problem. Smartphones __(1)__ the way people live and work, and have many great benefits. However, many people use their phones far too much, and can’t stop themselves. If you __(2)__ use your phone, it’s obvious that you don’t have a problem. But if you do use your phone a lot, how do you know when it’s too much? Some researchers have created a short quiz to help people determine if they have a problem with their phone use. To take the quiz, people simply have to __(3)__ to twenty statements about their feelings about their phone. After they __(4)__ all the statements and rate how much they agree with each, a final score lets them see how much of a smartphone problem they have. If you’re afraid __(5)__ you have a problem, it might be a good idea to take the quiz yourself. Then you will know if

(3)

you need to take action.

註:psychologist 心理學家 addiction 成癮

( )(1) (A) will change (B) were changing (C) have changed (D) are to change ( )(2) (A) always (B) seldom (C) totally (D) recently

( )(3) (A) focus (B) communicate (C) respond (D) connect ( )(4) (A) go through (B) turn to (C) give up (D) come up with ( )(5) (A) of (B) to (C) with (D) that

11. Dear Arnold,

I am worried about you. We __(1)__ for almost a year now. Until recently, everything was great between us. I thought we had the perfect __(2)__. But lately you are acting different, and you hardly talk to me anymore. It all began when you got that new smartphone. At first, I was happy because we could chat on LINE and send each other pictures on Instagram. We got to see more of each other’s lives.

But, after a while, we began to __(3)__ less and less. You said you were busy with your games. Even when we do meet, it doesn’t feel like you are listening to me. I try to talk to you, but you won’t stop __(4)__ at your phone. Sometimes I get so angry at that little piece of technology that stole my boyfriend!

__(5)__ the last time, I’m asking you: please get rid of your phone. If you can’t, I don’t think we can be together any more.

Love, Theresa

( )(1) (A) are dating (B) had dated (C) will date (D) have dated ( )(2) (A) ignorance (B) disappointment (C) relationship (D) attention ( )(3) (A) take action (B) turn to (C) make sure (D) hang out

( )(4) (A) looking (B) to look (C) looked (D) by looking ( )(5) (A) In (B) For (C) By (D) With

12.

It was the first day of high school. Lisa and her friend Jane, starting their second year together, were chatting about the new year ahead.

“I can tell you one thing for sure,” said Lisa. “I’m glad this year is starting off better. I was so __(1)__ last year!”

“What do you mean?” asked Jane. “Did you have a bad first day last year?” Lisa __(2)__ a loud laugh. “Are you kidding? I had a huge zit on my nose. It was really __(3)__!” Lisa pointed __(4)__ her nose to show where. “You don’t remember?” Jane laughed back. “I don’t think I looked at anyone all day. I was wearing a really cute shirt in the morning, but then I spilled juice all over it. I had to wear an ugly orange shirt from the bottom of my bag. I __(5)__ a giant carrot! It was all I could think about.” Lisa answered her, “I don’t remember that at all. Check out those new freshmen. What do you think they’re worried about that no one else can see?”

( )(1) (A) upset (B) fortunate (C) perfect (D) disgusting ( )(2) (A) picked up (B) let out (C) depended on (D) asked for ( )(3) (A) depressed (B) depresses (C) depressing (D) depression ( )(4) (A) by (B) in (C) of (D) at

( )(5) (A) looked like (B) looked (C) looked as (D) looked for

13.

Sally’s smartphone changed her life in many ways. With her phone, it was always __(1)__ to find something to do. She had her music with her all the time, and a web browser to find any information she needed. She could __(2)__ with friends on various apps, such as messaging apps like LINE and social media like Facebook and Instagram. The phone brought her new friends. __(3)__, it brought her new music and games. From checking her friends’ social media feeds when she first woke up in the morning to sending messages just before bed, she __(4)__ her whole day on the phone. Actually, Sally was starting to worry that she used the phone too much. Her parents said she did. Sally knew that her phone __(5)__ made her life better, but lately her grades were getting worse, and she didn’t talk to her friends very much, except on LINE. Was her phone becoming a problem?

( )(1) (A) easily (B) ease (C) easy (D) easiness

( )(2) (A) refresh (B) communicate (C) disappoint (D) focus ( )(3) (A) In addition (B) In fact (C) In case (D) In person ( )(4) (A) took (B) spent (C) cost (D) paid

( )(5) (A) suddenly (B) sadly (C) luckily (D) mostly

14. Which would you rather go without for a week—your shoes or your smartphone? In

one survey, 20% of people __(1)__ that they’d rather lose their shoes. You may not agree with them, but, if you have a smartphone, you probably understand their feelings. It’s easy __(2)__ very attached* to your phone and begin using it more and more often. __(3)__, most people would feel quite worried without their phones. According to some researchers, smartphones are bad for mental health, and we should stop __(4)__ them altogether.

However, these devices* are so useful that giving them up __(5)__ is too extreme for most people. Nonetheless, it’s a good idea to limit how much time you __(6)__ using your phone. Here are three tips for maintaining a healthy __(7)__ with your smartphone.

First, be aware of how you feel when you __(8)__ your phone. Do you actually need it, or are you bored, depressed, or lonely? Second, you can ignore new messages sometimes. Although your phone __(9)__ you that there is an update, you can wait to check it. Finally, your phone doesn’t always need to be __(10)__ your side. Set some times and places where you don’t use your phone at all. With some care, you can keep your phone use helpful and healthy.

註:attached 依戀的 device 裝置

( )(1) (A) refreshed (B) connected (C) responded (D) inspired ( )(2) (A) by growing (B) to grow (C) of growing (D) grows ( )(3) (A) In case (B) In time (C) In fact (D) In the meantime ( )(4) (A) to use (B) using (C) uses (D) by using

( )(5) (A) luckily (B) hardly (C) hopefully (D) totally ( )(6) (A) spend (B) take (C) pay (D) cost

( )(7) (A) inspiration (B) satisfaction (C) attention (D) relationship ( )(8) (A) hang out (B) let out (C) turn to (D) lead to

(4)

( )(10) (A) by (B) to (C) for (D) in

15. Life puts all of us in embarrassing situations sometimes. These situations may be

__(1)__ fault or may be accidents. So what should you do when you __(2)__ a fool in front of other people? First of all, try to be realistic*. Did anyone even notice what happened? __(3)__, most people are busy thinking about themselves a lot of the time, and don’t pay much attention to others. If people did notice, what then? Here are some tips that may help: ․Try to keep your sense of humor. If there is __(4)__ about your situation, try to laugh at it. If you can do that, you __(5)__.

․Stay calm. If you need to be alone __(6)__ a few minutes, do so. Everyone gets embarrassed occasionally*, so people will understand.

․Try to __(7)__ other embarrassing things that have happened to you. The new incident* may __(8)__ seem so bad __(8)__.

․Share your story with a friend. Psychologists* say __(9)__ sharing embarrassment with someone else makes it weaker. And you may hear a worse story of theirs!

․Remember, everybody does embarrassing things sometimes. Nobody is __(10)__, including you. Making mistakes makes us human.

․Finally, forgive yourself and move on. You can’t change what happened, but you don’t have to hold on to it forever.

註:realistic 現實的 occasionally 偶爾地 incident 事件 psychologist 心理學家 ( )(1) (A) you own (B) your own (C) own yours (D) yours own

( )(2) (A) feel like (B) feel (C) feel of (D) feel for

( )(3) (A) Suddenly (B) Additionally (C) Fortunately (D) Sadly ( )(4) (A) funny anything (B) anything funny (C) funnily anything (D)

anything funnily

( )(5) (A) are off to a good start (B) roll up your sleeves (C) cost an arm and a leg (D) go from bad to worse

( )(6) (A) without (B) from (C) at (D) for ( )(7) (A) reply (B) reflect (C) realize (D) recall

( )(8) (A) not; more (B) be; more (C) not; anymore (D) be; anymore ( )(9) (A) what (B) which (C) that (D) who

( )(10) (A) memorable (B) perfect (C) disgusting (D) upset

16. How often do you touch your phone each day? Researchers __(1)__ that the typical

smartphone user touches it 2,617 times each day. Because they are such an important part of our lives, it’s clear we must find a way __(2)__ smartphones politely and safely. Some old rules from traditional cell phones still apply, like keeping conversations on the bus or MRT short and quiet. However, smartphones also require their own rules. For example, most people agree that __(3)__ to use one’s phone during a meeting. This is even truer if you are meeting someone __(4)__ the first time. When you are __(5)__ with other people, your phone should be put away. Walking in public is another time you shouldn’t __(6)__ on your phone. While you are busy __(7)__ at Facebook, you are probably walking slowly and blocking the way. __(8)__ to being rude, it’s quite dangerous—you might walk into

something. This is especially true if you’re crossing a street.

The strange thing about all of these rules is that even though people __(9)__ agree

with them, many don’t actually follow them. More than half of people who were surveyed said they sometimes __(10)__ the rule about not using the phone while crossing the street, for example. We all need to work toward more proper phone use.

( )(1) (A) are discovering (B) will discover (C) had discovered (D) have discovered

( )(2) (A) to using (B) of uses (C) to use (D) by using

( )(3) (A) is it rude (B) it is rude (C) it is rudely (D) is it rudely ( )(4) (A) for (B) in (C) with (D) on

( )(5) (A) going through (B) turning to (C) making sure (D) hanging out ( )(6) (A) focus (B) respond (C) communicate (D) introduce

( )(7) (A) looked (B) looking (C) to look (D) looks ( )(8) (A) In case (B) In fact (C) In addition (D) In vain ( )(9) (A) barely (B) lately (C) fortunately (D) mostly

( )(10) (A) related (B) denied (C) ignored (D) disappointed

17. Robert was working as a waiter in a drinks shop. Several times a week, a girl named

Maria came into the shop. Robert thought __(1)__ she was incredibly* beautiful. He was too shy, so he said nothing and just smiled at her. One day, Robert was bringing orders to Maria and her friends. He was so busy smiling at her that he dropped a plate. It fell __(2)__ in the middle of the table, knocking over several glasses. Maria and her friends __(3)__ and backed away to avoid being splashed. Robert, with his face bright red, ran to get towels and fresh drinks. He __(4)__ an idiot. Robert hid for __(5)__ the time that Maria was there. “They’ll know me __(6)__ Mr. Clumsy,” Robert thought. He hoped she would never come __(7)__ again. But she did, the very next day.

Robert was so __(8)__ that he thought about hiding again when Maria came in. But then when he went to take her order, Maria smiled at him and called him by name. After he brought Maria’s drink, and __(9)__ not to drop anything this time, she started chatting with him. She remembered him __(10)__ the plate, of course, but thought it was funny. They began talking each time Maria came into the store, and eventually* started dating. 註:incredibly 極其地 eventually 終於

( )(1) (A) which (B) what (C) whom (D) that ( )(2) (A) long (B) once (C) right (D) past

( )(3) (A) reminded (B) yelled (C) paused (D) replied ( )(4) (A) felt like (B) felt of (C) felt as (D) felt

( )(5) (A) the best of (B) the part of (C) the rest of (D) the whole of ( )(6) (A) for (B) with (C) to (D) as

( )(7) (A) around (B) ahead (C) across (D) abroad

( )(8) (A) perfect (B) embarrassed (C) fortunate (D) memorable ( )(9) (A) bumped into (B) let out (C) made sure (D) result from ( )(10) (A) dropping (B) drops (C) drop (D) dropped

(5)

一、綜合測驗 1. (1)C (2)D (3)C (4)A (5)B 2. (1)A (2)C (3)D (4)B (5)C 3. (1)B (2)D (3)A (4)C (5)A 4. (1)C (2)C (3)B (4)A (5)B (6)D (7)C (8)D (9)B (10)D 5. (1)C (2)A (3)B (4)C (5)D 6. (1)C (2)B (3)D (4)A (5)C (6)B (7)D (8)A (9)C (10)B 7. (1)D (2)B (3)C (4)D (5)A 8. (1)D (2)A (3)B (4)D (5)C 9. (1)A (2)C (3)A (4)B (5)D 10. (1)C (2)B (3)C (4)A (5)D 11. (1)D (2)C (3)D (4)A (5)B 12.(1)A (2)B (3)C (4)D (5)A 13. (1)C (2)B (3)A (4)B (5)D 14. (1)C (2)B (3)C (4)B (5)D (6)A (7)D (8)C (9)B (10)A 15. (1)B (2)A (3)C (4)B (5)A (6)D (7)D (8)C (9)C (10)B 16. (1)D (2)C (3)B (4)A (5)D (6)A (7)B (8)C (9)D (10)C 17. (1)D (2)C (3)B (4)A (5)C (6)D (7)A (8)B (9)C (10)A

UNIT 1

一、文意字彙與詞類變化

____________ 1. Parents usually expect o e from their kids, but teenagers may disagree.

____________ 2. Many companies like to locate their headquarters in Taipei, the e c center of Taiwan.

____________ 3. Researchers have announced a m r breakthrough in the treatment of AIDS. ____________ 4. We will have dinner in a fancy restaurant in (celebrate) of my father’s 50th

birthday.

____________ 5. The scientist has devoted himself to studying the (behave) of dogs for several years.

二、選擇題

( ) 6. It is quite difficult to the concept of success; the answer varies from person to person. (A) calculate (B) harm (C) identify (D) define ( ) 7. Many predict that the average income will increase in the following year.

(A) accidents (B) economists (C) lecturers (D) percentages ( ) 8. Jessica broke the game’s rules out of , not on purpose.

(A) ignorance (B) acceptance (C) calculation (D) majority ( ) 9. The passport is an important document because it serves as one’s when he or she is

traveling abroad.

(A) fantasy (B) definition (C) identification (D) participation

( ) 10. If there were no soldiers, it would be hard to our country by civilians.

(A) lecture (B) defend (C) behave (D) participate

三、配合題

(A) lecture (B) fantastic (C) percent (D) participate (E) accident (F) nervous

11. I broke my mother’s favorite cup by ; I am in big trouble.

12. Shawn has the best job that anybody can dream of. He is paid well, and has good benefits and coworkers.

13. The police officer found the woman especially , so he decided to check her belongings. 14. If you don’t in the planning of the trip, you shouldn’t complain about our travel plan. 15. The professor’s was so boring that most of the students fell asleep.

(A) calculation (B) jealousy (C) gangster (D) acceptable (E) behave (F) harmful

16. Mr. Shaw thinks Lisa’s essay merely ; there is definitely room for improvement. 17. After the earthquake, the victims made a rough of the likely loss.

18. The reasons behind feelings of are often insecurity, low self-confidence, and greed. 19. We should not use chemicals that are to the environment.

(6)

6

UNIT 2

一、文意字彙與詞類變化

____________ 1. Our school basketball team p med especially well this season. We have won five games in a row already.

____________ 2. It is often easier to i e a point by giving examples rather than just explaining it.

____________ 3. Is there a Chinese (translate) of this novel? I really want to read it, but I don’t know Japanese.

____________ 4. When it comes to playing golf, it is not only strength but also (accurate) that will bring you good results.

____________ 5. The company is so large and important that the government has to provide (finance) help when it encounters difficulties.

二、選擇題

( ) 6. The author finally gained for her excellent works when he won the prestigious award.

(A) technique (B) jewelry (C) leisure (D) recognition

( ) 7. Though it was not easy at all, Mandy still to graduate from college within three years.

(A) varied (B) managed (C) expanded (D) translated ( ) 8. This company’s smartphones are sold all around the . They are very popular

throughout the world.

(A) globe (B) haste (C) quote (D) variety ( ) 9. It is important to try out the equipment before an event to make sure there are no

problems.

(A) accurate (B) manageable (C) technical (D) delightful ( )10. The worsening climate change also resulted in the of desert areas.

(A) observation (B) expansion (C) finance (D) quotation

三、配合題

(A) hasten (B) observe (C) cheerful (D) scarcely (E) bare (F) variety

11. Linda is so busy with her work that she has time for her family and friends. 12. The classroom is painted in bright colors in order to create a(n) atmosphere. 13. Our P.E. teacher always asks us to his moves closely before we start exercising. 14. There is a wide of plants and animals in South Africa.

15. My mother is not a very patient person, so we always to complete the tasks that she has assigned us.

(A) jewel (B) leisurely (C) barely (D) translator (E) illustrations (F) delight

16. My friends and I enjoyed a vacation in Hawaii last summer. 17. As a professional , Mike has to read widely and do a lot of research.

(7)

UNIT 3

一、文意字彙與詞類變化

____________ 1. It is important to seek a e from experienced doctors if you feel sick.

____________ 2. Mary felt f e to get a scholarship from National Taiwan University, one of the best universities in Taiwan.

____________ 3. As soon as the firefighters got the phone call, they rushed to the scene of the fire without

h n.

____________ 4. Jack makes (occasion) visits to China for business purposes.

____________ 5. Students are encouraged to write (imagination) works in the creative writing class.

二、選擇題

( ) 6. A sudden struck Kevin as he walked home alone after watching the horror film. (A) edition (B) occasion (C) breath (D) chill ( ) 7. People are allowed to support or object to any issue in public in a(n) country.

(A) democratic (B) permissive (C) graceful (D) imaginary ( ) 8. The professor asked his students to buy the new of the book, as the previous one had

some errors.

(A) recovery (B) grace (C) edition (D) advice ( ) 9. To meet the demands of consumers, the factory hired more employees to the products

quickly.

(A) edit (B) permit (C) hesitate (D) manufacture

( ) 10. Speaking in public Stacy because she is a shy and timid person.

(A) breathes (B) terrifies (C) advises (D) violates

三、配合題

(A) wealth (B) graceful (C) liberal (D) imaginations (E) editor (F) universe 11. Unlike other senior high schools, this school has a more attitude toward uniforms.

12. Some people believe that there are aliens in the because they believe they’ve seen UFOs in the sky.

13. By working hard for 25 years, Steve saved a good amount of .

14. It is common for young children to draw fascinating pictures with their incredible . 15. As a(n) , Stella has to read many articles and correct mistakes.

(A) permission (B) breath (C) imaginary (D) recover (E) advisor (F) universal 16. With the help of a professional , the company may be able to make better decisions and

overcome its current financial problems.

17. If you want to enter the historic building, you have to get from the government. 18. John felt sleepy, so he went outside for a(n) of fresh air.

19. Getting lots of rest can help you to from a disease more quickly. 20. Julia likes to play a(n) piano on her knees when she listens to music.

(8)

UNIT 4

一、文意字彙與詞類變化

____________ 1. In a democratic country, people have c l rights, including the rights to vote and express their opinions.

____________ 2. Jenny has no i n of selling this house. You should find somewhere else to live. ____________ 3. The star is so bright that it is now v e to the naked eyes.

____________ 4. There are some (grammar) errors in your paper. Please correct them.

____________ 5. Because of the bad weather, there was a delay in the (depart) of our airplane.

二、選擇題

( ) 6. The New York Times gave a detailed of how Donald Trump won the election and became the American president.

(A) analysis (B) circulation (C) literature (D) demonstration

( ) 7. The foundation of the UN was an important event in the modern world.

(A) circular (B) admirable (C) historic (D) offensive ( ) 8. Steven’s rude remarks have deeply many people. No wonder he has few friends.

(A) reduced (B) offended (C) intended (D) analyzed ( ) 9. The chemistry teacher how to use the equipment in the labs.

(A) demonstrated (B) educated (C) persuaded (D) urged ( ) 10. To improve the of the blood, you need to exercise every day.

(A) analysis (B) grammar (C) sympathy (D) circulation

三、配合題

(A) reduction (B) circulated (C) founder (D) sympathy (E) persuaded (F) educated 11. The magazine VOGUE, which includes the newest information about fashion, is widely

internationally.

12. Young people must be about the dangers of drugs.

13. With the popularity of cell phones, there has been a sharp in the use of MP3 players.

14. People showed their for those who died in a terrorist attack by placing flowers and cards at the scene.

15. As the of the company, Ken has to deal with a lot of problems every day.

(A) vision (B) persuasion (C) admiration (D) foundation (E) demonstration (F) mathematics

16. My for Peter is beyond description, for he devotes himself to helping those in need. 17. When it comes to , Billy feels bad because he hates concentrating on numbers and shapes. 18. Eva was born with poor . She has had to wear glasses since she was young.

19. The government established a(n) to help orphaned children. 20. Civilians held a(n) in support of reducing taxes.

數據

Updating...

參考文獻

Updating...