花蓮縣立宜昌國民中學

Download (0)

Full text

(1)

花蓮縣立宜昌國民中學 110 學年度第一學期第二次段考七年級英語科試題

Class 班級: No.座號: Name 姓名:

第一部分:聽力測驗,共 25 分。第 01 至 05 題,每題 1 分。第 06 至 15 題,每題 2 分。

※聽力測驗分為三大題。每一大題均為單題測驗,所有內容都會唸兩次,本次將不提供範例。

第一大題,辨識句意。每題均有三張圖片,請依據所聽到的句子,選出符合描述的圖片。

01. (A) (B) (C)

02. (A) (B) (C)

03. (A) (B) (C)

04. (A) (B) (C)

05. (A) (B) (C)

第二大題,基本問答。每題均有三個選項,請依據所聽到的內容,選出一個最適當的回應。

06. (A) Let’s follow the rules.

(B) OK. Thank you.

(C) That’s the rule.

07. (A) Let’s run.

(B) Don’t sit here.

(C) You’re so kind.

08. (A) It’s eleven.

(B) It’s at three forty.

(C) It’s on Tuesday night.

09. (A) No, it’s Friday.

(B) No, it’s on Friday.

範圍:翰林版 Unit3~Review2 命題教師:錢宏偉 老師

題本共 5 頁,採雙面印刷,聽力測驗題共15 題(25%);單題測驗共15題(25%);題組測驗共15 題(30%)。請將

選擇題1~45 題答案畫記在答案卡上並務必將選項塗黑塗滿。非選擇題共 5 題(10%)請使用黑筆直接寫在試卷上。

試卷總分 90 分+口語測驗 10 分。

(2)

10. (A) Yes, she’s in a meeting.

(B) No, she’s reading in her room.

(C) Yes, it’s time for school.

第三大題,言談理解。每題均有三個選項,請依據所聽到的對話或短文內容,選出一個最適合的答案。

11. (A) At home.

(B) In a library.

(C) In a classroom.

12. (A) It’s on Friday.

(B) It’s on Thursday.

(C) It’s on Wednesday.

13. (A) They’re looking for their daughter.

(B) They’re talking about their school life.

(C) They’re talking about their daughter’s grades.

14. (A) At 9 a.m.

(B) At 9 p.m.

(C) At 9:30 a.m.

15. (A) He’s talking on his cellphone.

(B) He’s reading a book.

(C) He’s looking for his cellphone.

第二部分:綜合測驗,共 25 分。(第 16~20 題,每題 1 分;第 21~30 題,每題 2 分)

16. Peter, can you __________ the car in front of our house?

(A) follow (B) fight (C) use (D) wash

17. Miss Lin: Howard and Tina, __________ good students and listen to your teachers. Howard and Tina: Yes, Miss Lin.

(A) be (B) is (C) isn’t (D) are

18. Look! The popular singers are __________ hands with their fans.

(A) checking (B) studying (C) fighting (D) shaking 19. __________ is having a good time at OBA’s music party.

(A) They (B) Everyone (C) People (D) Classmates

20. Jason: Are you __________ this weekend? Let’s go to Koko’s meet-and-greet.

Tom: Yes. Let’s go together.

(A) cute (B) free (C) safe (D) sure.

21. Don’t shout__________run on the bus.

(A) or (B) to (C) too (D) in

22. __________ watch TV. We can go outside and play.

(A) Let’s (B) Let us (C) Do (D) Let’s not

23. John: Can you sing that song, Peter?

Peter: Yes, __________.

(A) you can (B) I can (C) I can’t (D) you can’t

24. Mary: Is Jenny at home? Peter: __________ Maybe she is. Her bag is on the sofa.

(A) I’m not sure. (B) Look at the sign. (C) Where is she now? (D) Please write down her name.

25. Kevin: __________ Tom: Sorry, I can’t. It’s your turn.

(A) Can you see me? (B) Can you wait for me here?

(C) Can you wait for your turn? (D) Can you wash the dog for me?

26. Bill: What day is Howard’s party? Tom: It’s __________.

(A) Friday (B) Christmas (C) on Tuesday (D) Thursday evening

27. John: Hurry up! We are late. Peter: OK, __________.

(A) don’t talk (B) let’s wait here (C) let’s talk (D) let’s run

(3)

28. Tom: _____________ Peter: I’m waiting for my dad.

(A) How are you doing (B) What are you doing?

(C) Who’s jumping rope? (D) Where are you doing?

29. My parents __________ eating, not ___________.

(A) is / drink (B) are / drinking (C) is / drinking (D) are / drink 30. Peter: What are they looking at? Tina: _______________.

(A) They’re looking at new toy cars. (B) The gifts are from his sister.

(C) They’re very funny. (D) No. They’re dancing.

第三部分:閱讀題組,共 30 分。(第 31~45 題,每題 2 分)

(31~33)

(34~36)

34. What is Jay Chou doing?

(A) He is dancing on stage. (B) He is talking to Selina, Hebe, and Ella.

(C) He is walking on the red carpet. (D) He is singing with Mayday.

35. Who is sitting and talking to Ella?

(A) Jay Chou. (B) Show Luo. (C) Jolin Tsai. (D) Mayday.

36. Which is true?

(A) Jolin Tsai is singing on stage. (B) Jay Chou is talking to Show Luo.

(C) Show Luo is dancing on the red carpet. (D) Jay Chou’s fans are waiting for him.

Today is Golden Melody Awards Presentation.

Look, my favorite band, Mayday, is singing a great song on stage.

Oh, the cool singer, Show Luo, is dancing on stage, too.

What about his friend, Jolin Tsai?

She is sitting and talking to her friends, Selina, Hebe, and Ella.

Is Jay Chou on stage? No, he is walking on the red carpet now.

His fans are waiting for him there.

Hi, this is Cindy Wu.

The six girls are KNG6, a popular group in Taiwan.

What are they doing there?

A teacher is training them.

Momo and Kiki are singing.

Sasa and Bobo are

dancing. Fifi is playing the guitar. What is Gigi doing?

Oh! She is sleeping.

31. What are Sasa and Bobo doing?

(A) They are singing. (B) They are sleeping.

(C) They are training the teacher. (D) They are dancing.

32. What’s Cindy’s job?

(A) (B) (C) (D)

33. Which is true?

(A) The six girls are school teachers.

(B) Kiki is singing with Momo.

(C) Gigi and Fifi are playing the guitar.

(D) KNG6 is a popular singer in Taiwan.

(4)

(37~39)

comment 評論 scream 尖叫 yucky 噁心的

37. What day is Eighteen’s concert?

(A) Thursday. (B) Friday. (C) Saturday. (D) Sunday.

38. Look at these pictures. Joey is in picture _____.

(A) (B) (C) (D)

39. Who is NOT a fan of Eighteen?

(A) justcanbe. (B) kelly1256. (C) Meowmeow. (D) ultimate.

(40~42)

40. (A) Go study (B) Use your phone (C) Read comic books (D) Come in 41. (A) Be popular with (B) Be sorry for (C) Be nice to (D) Be ready for 42. (A) Let’s wait for our turn. (B) You can’t get it.

(C) I can’t wait! (D) Let’s have dinner together.

It’s Thursday evening. Lily is watching a music video on YouWatch.

Here are some comments on the video.

didi • 6h 👍10 Reply

Eighteen is my favorite boy band. OMG. They are coming here this Saturday.

I’m screaming! Who is screaming, too?

justcanbe • 5h 👍6 Reply

@ didi I am! Let’s have a great time at their concert this Saturday night!

kelly1256 • 4h 👍5 Reply

@ didi Me! Look at 1:52. Joey is dancing with a mummy. That’s really cute.

ultimate • 3h 👍Reply

@ kelly1256 No. That’s not cute. This music video is yucky.

Meowmeow • 3h 👍3 Reply

@ ultimate Please don’t say that. Their music is great. I can listen to it all day.

(In the living room)

Jane: Friday evening again! Mom, can I watch the music video of my favorite band BTS?

Mom: Yes, you can. You can do that for thirty minutes after dinner.

Jane: Only thirty minutes? Can’t I…?

Mom: No way! 40. at your desk. 41. the English test. Don’t get a poor grade in English again, or I can’t let you go to the meet-and-greet BTS next Saturday

evening.

Jame: Oh yeah! 42 Are you going with me?

Mom: OK. “Love me, love my dog.”

Jane: Hahaha!

(5)

(43~45)

43. (A) report for (B) take a walk with (C) watch a video (D) be together with 44. (A) signing / shaking (B) drawing / washing (C) taking / following (D) writing / watching

45. (A) at (B) in (C) from (D) this

花蓮縣立宜昌國民中學 110 學年度第一學期第二次段考七年級英語科手寫試題

將答案用黑色原子筆直接寫在試卷上,若以其他顏色書寫零分計算。(10 分)

Class 班級: No.座號: Name 姓名:

※ 填空題: 將括弧部分用代名詞的「主格」、「所有格」或「受格」改寫,每題 1 分,共 3 分。

例如 ______ (This watch) is from my sister.  It is from my sister.

01. _____________ (Kim’s husband) is a police officer.

02. Jenny and Paul are _____________ (Vic and Fred’s) parents.

03. Please close _____________ (the comic books) and go to bed.

※依提示作答:第一題 3 分;第二題 4 分,共 7 分。

01.

Ken is jumping rope at the park. (畫線部分造問句)

____________________________________________________________________________

02.

Don’t talk in class. (加入 please 和 Tom 於句子裡)

____________________________________________________________________________

(On the phone)

Susan: Hello, Tina. Where are you?

Tina: I’m at the meet-and-greet of my favorite band.

Susan: Really? Are the fans waiting to 43. The OBA boys?

Tina: Sure. On the stage, The OBA boys are 44. the name of the band on their picutures and 44. hands with their fans. Too bad you can’t come with me.

Susan: That’s OK. By the way, Mayday’s concert is 45. Sunday eveving. Maybe we can go and have a good time.

(6)

花蓮縣立宜昌國民中學 110 學年度第一學期第二次段考七 年級英語科試題解答

01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10.

B A C B B B A B C B

11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

C C C A C D A D B B

21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.

A D B A D C D B B A

31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40.

D C B C C D C A D A

41. 42. 43. 44. 45.

D C D A D

選項分配

A: 10 / B: 12 / C: 12 / D:11

※ 填空題: 將括弧部分用代名詞的「主格」、「所有格」或「受格」改寫,每題 1 分,

共 3 分。

例如 ______ (This watch) is from my sister.  It is from my sister.

01. He (Kim’s husband) is a police officer.

02. Jenny and Paul are their (Vic and Fred’s) parents.

03. Please close them (the comic books) and go to bed.

※依提示作答:第一題 3 分;第二題 4 分,共 7 分。

01.

Ken is jumping rope at the park. (畫線部分造問句)

What is Ken doing at the park.

02.

Don’t talk in class. (加入 please 和 Tom 於句子裡) Please don’t talk in clas, Tom.

Tom, please don’t talk in class. Tom, don’t talk in class, pleas

Figure

Updating...

References

Related subjects :